Over TeamVenture

TeamVenture faciliteert en stimuleert teamondernemerschap met als kernactiviteit het matchen van zakenpartners die in co-eigenaarschap een bedrijf willen opzetten of opschalen.

Initiatiefnemers van TeamVenture

TeamVenture begon als project van Economic Board Utrecht (voorheen Taskforce Innovatie Regio Utrecht) en Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2015 wordt TeamVenture als zelfstandige onderneming voortgezet.

De dagelijkse leiding van TeamVenture is in handen van Bram van Beek, de initiatiefnemer en voormalige projectleider van TeamVenture. Medio 2016 trad Frans Senden toe als partner en technisch directeur van TeamVenture. 

Onze activiteiten

1) TeamVenture.nl

De voornaamste activiteit van TeamVenture is het online matchmakingplatform waar (aankomende) ondernemers met elkaar in verbinding worden gebracht om samen nieuwe bedrijven op te zetten en/of bestaande bedrijven op te schalen. Matches worden tot stand gebracht aan de hand van profielen en zoekcriteria van de ondernemers.

Uniek is de wetenschappelijk ontwikkelde matchingsmethode die niet alleen wensen en competenties gebruikt, maar ook matcht op persoonlijkheid…de ‘klik’.

2) Live matchmaking-evenementen

Ook tijdens speciale evenementen matchen wij ondernemers met potentiële zakenpartners. Het online platform wordt ingezet om de offline matchmaking te versterken. Deelnemers kunnen zowel vooraf als achteraf online contact met elkaar leggen. De live matchmaking evenementen vormen daarmee een begeleide en meer kwalitatieve kennismaking.

3) Handboek Ondernemersteams

Wat is handig om te weten als je wilt ondernemen of reeds onderneemt met een compagnon? Begin 2014 hebben wij een uniek handboek uitgebracht. Het handboek Ondernemersteams helpt om de complexe processen en keuzes, die inherent zijn aan het vormen van een ondernemersteam en het ondernemen in teamverband inzichtelijk te maken. Het omvat tevens praktische handvatten voor aankomende en bestaande ondernemersteams om mee aan de slag te gaan. 

4) Samen Sterker Symposium

Samen Sterker is het jaarlijks terugkerende symposium van TeamVenture. We delen nieuwe inzichten op gebied van teamondernemerschap, met onder meer verhalen uit de praktijk, wetenschappelijke onderzoeken en ondernemerschapsbeleid. Naast kennisdeling beoogt het symposium ook inspirerend en stimulerend te zijn.

5) Entrepreneur Team Award

De Entrepreneur Team Award is een erkenning en demonstratie van de meerwaarde van een (multidisciplinair) ondernemersteam voor de realisatie van innovatie en de (snelle) groei van een innovatief bedrijf. De award werd in de periode 2013 t/m 2015 uitgereikt aan een ondernemersteam dat dankzij de complementariteit van de partners en hun krachtige samenwerking bovengemiddelde prestaties heeft geboekt bij het realiseren en vermarkten van een innovatief product of dienst. 

Winnaars Entrepreneur Team Award

editie 2013: Admesy

editie 2014: Vandebron

editie 2015: Marqeting